Blackpool Comedy Carpet

Published on oktober 7th, 2011

translate plus har været en del af teamet bag det enestående Blackpool Comedy Carpet, der officielt blev indviet den 10. oktober 2011.

Comedy Carpet, der er en del af et byfornyelsesprojekt til flere millioner pund i Blackpool i det nordvestlige England, er en helt enestående hyldest til 850 af de bedste komikere og forfattere, der gennem årene har fået briterne til at le. Det er en belægning, der ligger på pladsen foran det verdensberømte Blackpool Tower, og ”tæppet” er lavet af granit og beton med over 160.000 enkelte udskårne bogstaver. Belægningen dækker hele 2.200 kvadratmeter og gengiver hundredvis af kendte komikeres replikker, citater og pointer fra film, TV, radio, varieteteatre og de traditionsrige engelske ”music halls”.

Med så meget tekst i en så synlig og offentlig kontekst, hvor hvert enkelt bogstav så at sige er mejslet i sten, siger det sig selv, at præcision til mindste detalje var helt afgørende, og det er her, at translate plus kommer ind i billedet. Korrekturlæsning på over 180 sprog er en af de mange sprogopgaver, translate plus tilbyder at løse, og vi har korrekturlæst hvert eneste ord på belægningen og i den tilhørende guidebog. Vores opgave var at sikre, at hvert enkelt bogstav var korrekt monteret, og at teksten stemte præcis overens med kildematerialets skrivemåde og ordlyd, uanset om forlægget var mundtligt eller skriftligt. Eftersom citaterne indeholdt talrige talemåder, regional sprogbrug og bevidste fejl, som i den klassiske sketch ”Mispronouncers Unanimous” fremført af Two Ronnies (forvekslinger på grund af tvetydig udtale af ord), krævede opgaven helt særlige hensyn og ekstra omhu, samtidig med at budget og tidsfrister naturligvis skulle overholdes. Hos translate plus er vi stolte af at have medvirket til realiseringen af det spændende og helt unikke projekt, der officielt blev indviet af den legendariske engelske komiker Ken Dodd den 10. oktober.

Læs mere om ”Comedy Carpet”, der er skabt af kunstneren Gordon Young og typograferet af Why Not Associates på www.comedycarpet.com. Hvis du vil vide mere om korrekturlæsning og de andre typer sprogservice, som translate plus tilbyder, er du velkommen til at kontakte os.

 

(Visited 83 times, 1 visits today)
Posted on: oktober 7th, 2011